mandag 21. februar 2011

En våt helg - lørdagstur til Cambridge

Hei på dere. Det har vært en del å henge fingrene i de siste dagene, så da måtte jeg la bloggen vente. En av de andre jentene har det veldig tøft, og vi har brukt tiden til å støtte henne så godt vi kan. Men nå er jeg tilbake i bloggehumør!

I helgen regnet det masse, men jeg opplevde mye for dét!

Fredag var mange fra klassen ute og spiste før vi dro på pub, Henry J. Beans. For en fantastisk pub. Bare go'låter på anlegget og digge sofaer. Og når det i tillegg er £4 for en cocktail, eller £7 for en fiskebolle med cokctail, med alle smaker du kan ønske deg, sier det seg selv at det ble en heidundranes kveld!
Rachel og Emma (Emma med en fiskebolle)
Skål!

Lørdag hadde jeg, Beret og Kate fra klassen meldt oss på tur til Cambridge. Her er litt historie:

Cambridge ligger ca. 28,7 mil fra York og 80 km. fra London. Cambridge er en universitetsby i grevskapet Cambridgeshire. I tillegg til alle de flotte universitetene er byen kjent for at mange av Storbritannias viktigste høyteknologiske bedrifter og laboratorier holder til i byen. De eldste kjente bosetninger i området er fra ca. 1000 f.Kr. Vikingene kom til Cambridge i 875 e.Kr. Et av de første utdanningssentrene i byen var Pythagorasskolen, grunnlagt i 1200 e.Kr. I 1209 flyktet en del studenter fra voldshandlinger i Oxford, en annen verdenskjent universitetsby, og grunnla et universitet. Byen har fått navn etter elva Cam og at man må gå over en bro, bridge, for å komme inn til byen. Elven Cam renner gjennom Cambridge, og så omkring 65 km. videre før den renner ut  i Nordsjøen.


Etter å ha kjørt tre timer med buss, hadde vi seks timer til disposisjon før vi ble hentet.


Masse telefonbokser i byen!
En klokke av gull på fortauet!
Her er jeg og Beret på broen som leder inn i byen. I bakgrunnen er "den matematiske broen" som er byd av tre. Den nåværende broen er en kopi av 1700-tallets original. Det sies at broen vil bli stående hvis bolter og skruer fjernes...


Det var fantastiske bygg, og helt enormt å se universitetsbyggene! Grønt nyklippet gress, pent kledde studenter og lærere og ja.... det var bare amaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaazing!
Innimellom all tittingen gikk vi innom butikker samt en kafé. Butikkene var på rekke og rad. Mye rart å få kjøpt.
Butikkskilt hele veien... på rekke og rad!

Morsomme dyreluer!
Susp av merket "Vulkan". Hva med et annet navn!?Andre morsomme ting å se i Cambridge:
Head into spring! Blomster i tryne!

Kakebutikker!

Gata heter Jesus Lane!

Da klokka ble 5 kjørte bussen, og vi rakk akkurat å ta bilde av krokusene under. Nå kommer våren!

Søndag jobbet jeg med skolearbeid, og jeg gikk en tur på kafé med Rachel. På vei hjem så vi denne triste situasjonen:
En due med brukket vinge ble jaget av en katt... buhu!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar