søndag 22. januar 2012

Malpe beach

Ca. 8 km. utenfor Udupi sentrum ligger Malpe beach. Denne fantastiske sandstranda er også en viktig fiskehavn for staten Karnataka.
Jeg visste ikke helt hvilken temperatur vannet hadde, så valgte å ta det pent:
Tipper 28 + + + grader i vannet
Var litt mer ivrig når jeg fikk kjent på temeraturen i vannet. Uansett har vi blitt frarådet å bade i Det Arabiske Hav grunnet sterke strømmer. Har hatt vann til knærne, og kjente strømingene meget godt.

Jeg og Tuva var der i dag søndag, og det var rett og slett herlig!

Rundt oss var det krabber som var nesten helt gjennomsiktige som løp sidelengs. Og når vi kom i nærheten løp de ned i hull de hadde gravd i sanda. Under er det to videoer, og du må være meget konsentrert for å se krabbene, fordi de beveger seg raskt! På den øverste videoen forsøkte jeg å filme hvordan de kommer opp fra hullene sine med sand og kaster det bak seg. De holdt liksom sanda på samme måte som om vi skulle båret sand under armen. Ganske artig! Den andre videoen viser hvor raske de er når man nærmer seg og de løper trippende av sted for å gjemme seg.


Fantastisk å være på Malpe beach i noen timer. Vi gikk langt unna folkemengden og fant et sted der vi kunne ligge for oss selv i bikini (de indiske har på seg lange og vide klær, slik som vi må bruke i praksis, som de også bader i). Det var også flere vestlige å se (og noen indere) i shorts, singlet eller bar overkropp. Da vi gikk bortover stranden på vei for å finne en rickshaw snudde jeg meg for å ta et bilde... og der sto det jaggu meg to kameler (de står på rekke):
Noen som ville ta bilde sammen med oss:

I rickshawen på vei hjem kjente jeg at det begynte å klø voldsomt på ryggen, og da jeg kom hjem skjønte jeg hvorfor:

1 kommentar:

  1. Misunnelig ;) Ikke på solbrentheten da, men strand og sol og sommer. Gleder meg til du kommer hjem og jeg kan se flere bilder og høre mange fortellinger :)

    SvarSlett