onsdag 11. januar 2012

Fremme i Mumbai

Startet fra Sandvika kl. 0945. Lettet fra Gardermoen 12.25, og mellomlandet i Istanbul i 40 min., før vi dro til Mumbai. Her er tiden 4,5 timer før Norge nå, og 3,5 timer foran ved sommertid. Har vært en grei reise, men kjente det ble litt vondt å sitte i 12 lange timer. Fikk deilig flymat; kylling- og biffkjøtt, og senere laks og kjempesøt riskrem med brent snerk. Mmmmmmm! :)
Fin utsikt

Flyet til India var kjempestort, med 7 seter på rekke.

Høydepunktet var at vi hadde hver vår skjerm på stolen foran oss, med kontroll. Spill, storbyguider, kamera (slik at man kan se det pilotene ser), film, musikk osv.

Kontrollen viste seg også å være en telefon, så man kunne til og med ringe et annet sete!

Landet i Mumbai litt forsinket. Skulle egentlig landet 04.15 (indisk tid), men vi fikk plutselig ikke lov å lande, så måtte fly litt rundt før vi endelig fikk tillatelse igjen. "Noen land har sine egne regler", sa flyvertinnene på høytaleranlegget. Så måtte vi levere skjema om at vi ikke hadde med planter i bagasjen, og så måtte vi trenge oss frem for å finne bagasjen vår. Den kom nemlig først på bånd 1, så  flyttet til 2, og til slutt flyttet til bånd 3.
Så booket vi oss inn på hotell Intercontinental for en billig penge per internett, før vi tok en taxi dit. Tror aldri jeg har vært så redd som i disse 40 minuttene. Og med ingen feste til sikkerhetsbelte, var det bare å sette seg godt på sela og sørge for å få denne villtrafikken dokumentert. Gående, syklende, sittende, urinerende, joggende, kjørende, kryssende fotgjengere - ALT på alle veier overalt.

Trygt frem på hotellet ble bagasjen vår scannet, før vi måtte sette fra oss alt vi hadde i hendene, og ble geleidet inn av 5 vakter til hun som hadde jobben som døråpner. Der gikk vi i restauranten til frokostbuffet før vi gikk ned når rommet var klart.

Så ble vi møtt av resepsjonisten som ga oss hilsen på indisk vis: Rød prikk av rosepollen og kjede av kronblader fra en plante.

Så fikk vi omvisning på rommet av resepsjonisten, med forklaring på hver eneste ting som vi kunne benytte oss av på hotellrommet og hotellet generelt. 20 minutter massasje inkludert i prisen - ja takk! Så gikk hun, og hvert 5 minutt siden har det banket på. Forskjellige personer har kommet for å gi oss velkomsdrink, gi oss kart over Mumbai, høre om vi har noe skittentøy, komme med aromaterapetisk anti-stress-olje og høre om det er noe vi lurer på. Samtidig blir vi kalt "Mum". Det er egentlig litt fælt å tenke på at de jobber så mye for ganske liten lønn, men samtidig hadde de kanskje ikke hatt noen jobb hvis vi ikke hadde benyttet oss av deres tjenester.

Nå er klokka snart 08 i Norge, den er 12.30 her, og vi har ikke sovet på et døgn. Men vi er ikke så trøtte og vil heller bruke de to hele dagene vi har her i Mumbai til å titte litt. Jeg har dekket til knær og skuldre, så da er det bare å komme seg avgårde...

1 kommentar:

  1. Godt å høre/lese at du er trygt fremme i Mumbai, og at flyturen gikk bra. Gleder med allerede til videre lesing, og å høre mer fra Mumbai. Kos deg og nyt hvert øyeblikk. Det sier jeg visst hver gang til deg <3.
    Lykke til på reisen og pass på deg selv:)

    SvarSlett