lørdag 12. mars 2011

Den store museumsdagen!

I går var vi på Vikingmuséet, og der var det sånn vogn man kunne sitte i som kjørte dritsakte. Men morsomt var det. Mange gamle redskaper og se på. Deretter så vi på Clifford's Tower
Clifford's Tower


Rett ved Clifford's Tower ligger York Castle Museum. Hvis man går på både Yorkshire Museum og York Castle Museum, får man rabatt på voksenbillett. Kan absolutt anbefale York Castle Museum! Var utrolig morsomt å se hvordan innredningen i hus og husholdningsapparater har forandret seg gjennom tidene. Visste du at de i gamle dager kunne bruke urin for å få vekk vanskelige flekker?:

Stue fra 1930-tallet.
Soverom fra 1930-tallet.
Stue fra 1980-tallet.
Bad fra... lenge siden i hvert fall...
Vaskemaskiner opp igjennom tidene.
Gammeldagse måter og vaske klær på.
På muséet kunne vi også se hvordan butikkene og gatene så ut før. Flere gamle gater og kontruksjoner er ennå bevart i byen York, men på muséet var den ennå mer å se:
Det er brannbilen sin!
Og postbilen sin!
En eldgammel butikk... solgte alt mulig rart, og så ut som et loppemarked!
Slik så klasserommene ut.
Tidligere var en del av muséet et fengsel, og i cellene kunne man se forskjellige videoer av folk som fortalte om hvordan det var å være fange.
Spiste middag på "Hole in the Wall", fordi jeg hadde blitt anbefalt å spise biff der. Men det var skuffende tørt kjøtt. Og små porsjoner. Så jeg anbefaler ikke den puben. Greit nok at de ikke er perfekte på matserveringen på puben, men flere ting var ikke bra (servitøren gnidde en majonesflekk utover bordet med kluten istedenfor å tørke den opp). Senere skulle vi egentlig på fotballkamp å se York-Luton, men kampen var avlyst :( Ble en tur i alle fall, og vi oppdaget Bingo!

Dro på Punch Bowl, der det skulle være live musikk... men musikerne kom aldri, så da ble det tidlig kveld.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar